СЪБИРАЧЪТ НА БОЛКА, Д-р ХАСАН ЕФРАИМОВ

10.00лв.
  • Производител: Ковачев Прес
  • Код на продукта: Мека подвързия
  • Наличност: В наличност

Описание

Болка и доктор са обвързани понятия. Човек си мисли, че ще чете и ще се срещне с болката, щом вземе книгата на д-р Еф­раимов „Събирачът на болка”. Това е колкото нормално, толкова и логично. И това ще бъде първата ни илюзия, защото той е док­тор, но не е събирач на медицинската, патологична болка, която и без това не го отминава.
Заглавието на книгата „Събирачът на болка” и професионалната титла на доктора подвеждат, но и въвеждат в един духовен, човешки лабиринт, в който боли от унижението и обидата, от радостта и щастието, от любовта и омразата, от търсещия и непримирим дух, от всичко, което прави човека жив.
И теква една сложна плетеница от спомени и истини, от тръпнещи сетива и изгаряща страст в търсене на доброто и любовта. Да четем болката, далеч не означава, да я познаваме или да сме я преживели. Трябва да я носим, да я съпреживяваме, да я усещаме, за да намерим формата, чрез която да я изразим.
Болката е изживяване. Тя тежи, вгорчава, изгаря, затваря сетивата и порите на душевната ни тръпка. Тя е плач, крясък, раз­каз, споделяне с приятел, слово или просто писане. Болка от невъзможността да постигнеш желаното, да отприщиш чувствата си, особено към онова, което истински те влече, а „не е лъжица за твоята уста”. Самозалъгването, че сме преодолели, загърбили, забравили болката, не я прави по-слаба или нищожна.

Отзиви (1)

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър