ИЗПРАЩАЧЪТ НА ДУШИ, д-р ХАСАН ЕФРАИМОВ

12.00лв.
  • Производител: Ковачев Прес
  • Код на продукта: Мека подвързия
  • Наличност: В наличност

Описание

Бях я виждал многократно из коридорите на болницата. За пръв път я забелязах по време на едно нощно дежурство. Пристъпваше на неоновата светлина. Идваше откъм дългия край на коридора. Вървеше бавно, цялата облечена в бяло. Когато се изравни с мен, ме погледна в очите и се усмихна. После отмина, продължавайки да се усмихва и да ме следи с поглед. Исках да я разцелувам. Гърдите й напираха да изскочат. Бедрата й се клатеха като в транс. Погледът й бъркаше в душата ми, а усмивката й беше убийствена.

Някаква лампа примигваше в дъното на коридора. Удари ме неземен аромат. Носеше се навред. Идеше ми да завия. Виждаше се даже. Навлезе в ноздрите ми. Стигна до клетките, стаени в мен. Не изрекох нищо. Само още дълго гледах след нея.                                                                               

Бялата дама продължаваше да се усмихва.

– И ти си една лъжа. И ти си лъжа като всичко друго. Просто си Събирачка на души. Никаква дама не си. Ще прескочиш към друга душа. Ще търсиш някоя самотна. Самотните души са най-уязвими. Ще прелъстиш и нея. И така до безкрай. Прелъстяваш и забравяш. Това правиш само. Нищо друго. Ще чакаш. Ще чакаш, докато реша аз. Дотогава ще съм в празното пространство. Нека видя какво има и там. Аз не бързам.

Отзиви (0)

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър